KS 23                                      Kunstnernes Sommerudstilling åbner nu for tilmelding:

15. marts – 14. maj 2023

 I Danmark har kun få censurerede udstillinger formået at blive anerkendt og accepteret som pointgivende til Billedkunstnernes Forbund. Blandt dem er Kunstnernes Sommerudstilling (KS), der nu åbner for indsendelse af værker. Som censureret udstilling er KS i JANUS således i godt selskab med bl.a. Forårsudstillingen på Charlottenborg og Kunstnernes Påskeudstilling i Århus.

KS i Janus Bygningen har siden 1973 hørt til de væsentligste censurerede udstillinger i Danmark og har givet debut til mange markante og anerkendte kunstnere fra hele Skandinavien, Tyskland og England. Hvert år indsendes cirka 1.500 værker til censurering. Heraf bliver omkring 100 værker antaget og efterfølgende overladt til kuratering og ophængning i JANUS.

Udstillingen plejer at byde på en mangfoldighed af kunstneriske udtryksformer som maleri, skulptur, grafik, keramik, tekstilkunst, installationer, video m.m.

 

Det er en usædvanlig historie, at et sådant kunstnerisk miljø er opstået og har kunnet vokse sig stærkt i en lille stationsby som Tistrup. Dette er blandt andet muliggjort af en stærk gruppe af frivillige, der arbejder ihærdigt for KS og for museet. Det er noget, man er stolt af. Det er værdifuldt, og det er vigtigt at bevare og styrke en sådan kunstinteresse i Vestjylland – og i udkantsområder i det hele taget.

 Tilmelding: Alle kan tilmelde værker, uafhængigt af nationalitet og tidligere udstillinger.

Tilmelding foregår digitalt via hjemmesiden. Nærmere information kan fås ved henvendelse til JANUS.

 Vurdering: Censorerne er anerkendte kunstnere, som vælges af tidligere deltagere på KS.

Værkerne vurderes i år af kunstnerne Peter Land, Karen Gabel Madsen, Jonas Pihl, Ulla Gerd og Mette Rishøj.

 Udstillingsperioden er fra d. 17. juni til d. 6. august.

 KUNSTNERNES SOMMERUDSTILLING

JANUS – Vestjyllands Kunstmuseum

Lærkevej 25, 6862 Tistrup

Tlf. 7529 9825, Mail: janusbygningen@vardemuseerne.dk Hjemmeside: www.janusbygningen.dk

 

Billeder fra KS22

ks 22